Καλωσόρισμα Προέδρου ΔΕΞΥΣ και εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών 2021-2022 στις 7.10.2021

conf

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά όλους/ες τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού (ΔΕΞΥΣ), τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 στα δια ζώσης μαθήματα που ξεκίνησαν κανονικά σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τη Δευτέρα 4.10.2021, τηρώντας επακριβώς το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει ήδη καθοριστεί.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τους πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα μας και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους να αποτελούν μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Η επιλογή του Τμήματος ΔΕΞΥΣ αγαπητοί μας νέοι φοιτητές/τριες, πιστεύουμε ότι αποτελεί μια εξαιρετική «επένδυση» επιστημονικής γνώσης, έρευνας, περιβάλλοντος εκπαίδευσης, συνεργασίας, δράσεων, δημιουργίας, απόκτησης ολοκληρωμένης σκέψης, αφοσίωσης και παρακαταθήκης για το μέλλον σας!

Όλοι οι καθηγητές, τα μέλη ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι και συνεργάτες στο Τμήμα μας έχουμε τη διάθεση να δώσουμε για εσάς, όπως πάντα, τον καλύτερο εαυτό μας.

Αυτή λοιπόν είναι η ευκαιρία ώστε να αφοσιωθείτε στο έργο σας, να προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο, να απολαύσετε τη διαδρομή των σπουδών σας και δεν θα το μετανιώσετε!

Σας περιμένουμε να σας υποδεχθούμε και να γνωριστούμε κι από κοντά την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 στην εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών στις 10.00 πμ. στο Αμφιθέατρο Γ του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού (ΔΕΞΥΣ) στην Καρδίτσα.

Στην εκδήλωση θα παραστεί για χαιρετισμό και καλωσόρισμα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης. Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΞΥΣ θα καλωσορίσει και ενημερώσει τους φοιτητές για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα ΔΕΞΥΣ, ενώ Καθηγητές του Τμήματος θα ενημερώσουν τους παρισταμένους για ειδικότερα θέματα, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ονοματεπώνυμο Θέματα ενημέρωσης
Μαμούρης Ζήσης,  Καθηγητής, Πρύτανης Παν/μίου Θεσσαλίας Χαιρετισμός
Σύντομη παρουσίαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παπαδόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού Τα όργανα με τα οποία λειτουργεί το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο
Το πρόγραμμα σπουδών και οι κατευθύνσεις, τα Εργαστήρια
Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Οι επαγγελματικές προοπτικές
Μαντάνης Γεώργιος, Καθηγητής ΔΕΞΥΣ Ειδικά πρωτόκολλα και κανόνες λόγω πανδημίας  

Νταλός Γεώργιος, Καθηγητής ΔΕΞΥΣ Οι ερευνητικές κατευθύνσεις του Τμήματος
Διασύνδεση – Επιχειρηματικότητα 
Πρακτική Άσκηση
Καραγεώργος Αντώνιος, Καθηγητής ΔΕΞΥΣ Η χρήση υπηρεσιών πληροφορικής
Η οργάνωση και τα εργαλεία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Βραχνάκης Μιχαήλ, Καθηγητής ΔΕΞΥΣ Η αξιολόγηση των μαθημάτων από τους φοιτητές Παρενόχληση – Εκφοβισμός – https://www.uth.gr/zoi/ypostirixi/parenohlisi-ekfobismos
Τρίγκας Μάριος, Επίκουρος Καθηγητής ΔΕΞΥΣ Κώδικας Δεοντολογίας https://www.uth.gr/panepistimio/thesmika/themata-deontologias  
Καραγκούνη Γλυκερία, Αναπλ. Καθγήτρια Υπηρεσία πρόληψης λογοκλοπής – http://www.lib.uth.gr/LWS/el/is/preventplagiarism.asp
Καραστεργίου Σωτήριος, Καθηγητής ΔΕΞΥΣ Υπηρεσίες στήριξης φοιτητών,  συμβουλευτική https://www.uth.gr/zoi/ypostirixi/symboyleytiki,  αναπηρία και πρόσβαση – http://prosvasi.uth.gr/
Κυριάκης Αθανάσιος, Προϊστάμενος Γραμματείας ΔΕΞΥΣ Δηλώσεις μαθημάτων
Ακαδημαϊκή ταυτότητα
Ο τρόπος διανομής των συγγραμμάτων
Νταρακλίτσα Ελένη, Βιβλιοθηκονόμος Η βιβλιοθήκη, η αναζήτηση μέσω βάσεων δεδομένων
Η ανάπτυξη δεξιοτήτων αποτελεσματικής μελέτης βιβλίων ή ερευνητικών άρθρων
Τζουβάρα Όλγα, Υπάλληλος Καθηγητής ΔΕΞΥΣ Θέματα σίτισης  
Ράμμου Αικ. – Νινίκας Κ. – Αρέτος Β. – Γαλαγάλας Α. –Βιτσιώτης Γ., μέλη ΕΔΙΠ & ΕΤΕΠ Τμήματος ΣΤΞΕ Ξενάγηση στα Εργαστήρια του Τμήματος  

Για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της εκδήλωσης, όπως και όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα πρέπει να ακολουθηθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι λεπτομέρειες που έχουν τεθεί από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Π.Θ.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι φοιτητές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού, rapid test κλπ, θα φορούν σωστά (κάλυψη ρινός και στόματος) και υποχρεωτικά μάσκα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος 24410-64730 & 2441-64750.

Καρδίτσα, 5.10.2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ