Στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Τοπογραφία – Γεωδαισία» και της συνεργασίας των Εργαστηρίων Δασικής Οδοποιίας & Δασοτεχνικών Έργων του Τμήματός μας, Οικοϋδραυλικής και Διαχείρισης Εσωτερικών Υδάτων του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, Ενέργειας και Μηχανικής Ρευστών του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας, την Τρίτη, 23/04/2024, πραγματοποιήθηκε επιστημονική διάλεξη με τίτλο: «Η συμβολή των Drone στις τοπογραφικές αποτυπώσεις», με εισηγητή τον υπ. Διδάκτορα του Εργαστηρίου Οικοϋδραυλικής και Διαχείρισης Εσωτερικών Υδάτων κ. Νικόλαο Γ. Ξαφούλη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δ/ντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, Ενέργειας και Μηχανικής Ρευστών, Καθηγητής Κωτσόπουλος Σπυρίδων και ο Καθηγητής του Τμήματός μας κ. Καραγεώργος Αντώνιος.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι συνεχώς ανοδική τάση στις αποτυπώσεις γεωτεμαχίων και δασικών εκτάσεων και σκοπός της παρουσίασης, ήταν η ώσμωση των φοιτητών του Τμήματος με αυτές, ως εργαλεία του ακαδημαϊκού και περαιτέρω επαγγελματικού βίου τους.

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, η παρουσίαση έγινε σε κλειστό χώρο. Εν ευθέτω χρόνω, θα ακολουθήσει επίδειξη – διάλεξη των δυνατοτήτων διενέργειας τοπογραφικών εργασιών μη επανδρωμένου αεροχήματος (drone), σε ανοικτό χώρο.

Οι φοιτητές εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ερωτήσεις προς τον κ. Ξαφούλη και ακολούθησε παραγωγικός διάλογος.

Ο διδάσκων,

Γρ. Παπαγεωργίου Αν. Καθηγητής