Ξεχωριστό ήταν το συμπόσιο για την πορεία των μαθηματικών από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού- Πινακοθήκη Θ. Μαρκέλλου & Μ. Καταφυγιώτη, διοργανώθηκε από το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων. Ο Καθηγητής κος Καραγεώργος Αντώνιος εκπροσώπησε μέσω της ομιλίας του το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Ψηφιακών Τεχνολογιών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού.

Το συμπόσιο αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών, προώθηση της καινοτομίας και παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στον τομέα των μαθηματικών και της τεχνητής νοημοσύνης. Με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και πλήθους κοινού, ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος που ενίσχυσε την κατανόηση και τις προοπτικές για τον τομέα της εκπαίδευσης. Το συμπόσιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται και μαθαίνονται τα μαθηματικά και να προσφέρει εξατομικευμένη διδασκαλία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και το μαθησιακό στυλ κάθε μαθητή. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί με τρόπο που ωφελεί όλους τους μαθητές,  ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τις δυνατότητές τους.

Η ευρεία συμμετοχή από εκπαιδευτικούς, ερευνητές, μαθητές και γονείς αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του συμποσίου, τόσο όσον αφορά στην παρουσίαση των προκλήσεων και ευκαιριών στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στην προώθηση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας.