Μήνυμα Προέδρου Τμήματος

IMG_8450

Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο είναι το 3ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και περιλαμβάνεται στο 5% των κορυφαίων ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, σύμφωνα με το University Ranking of Academic Performance (URAP).
Το Τμήμα μας έχει την έδρα του στην Καρδίτσα, μια όμορφη φοιτητούπολη με πάνω από 2000 φοιτητές, μια πόλη όπου αξίζει κάποιος να ζει, καθώς προσφέρει ασφάλεια, φιλοξενία, ευγένεια και υψηλή ποιότητα ζωής.
Βασικός σκοπός του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών (ΠΠΣ) που έχει πενταετή διάρκεια, είναι να καλύπτει με επάρκεια όλα τα γνωστικά πεδία των βασικών πυλώνων του νέου Τμήματος, δηλαδή της Δασολογίας, των Επιστημών Ξύλου και του Σχεδιασμού.
Μέσα από το Τμήμα μας θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε επιστημονικές γνώσεις σε νέα και καινοτόμα επιστημονικά αντικείμενα, κι έτσι να συνεισφέρετε στην αειφορική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, στην αξιοποίηση των κύριων προϊόντων του -με έμφαση στο ξύλο και τις χρήσεις του-, αλλά και στον σχεδιασμό προϊόντων. Μέσα από τη βαθμίδωση της γνώσης του προγράμματος σπουδών, θα αποκτήσετε πολύτιμες δεξιότητες και ολοκληρωμένη σκέψη, καθώς και σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για μια αγορά εργασίας που απαιτεί πτυχιούχους με την αρτιότερη ακαδημαϊκή θωράκιση.
Αν επιλέξετε το Τμήμα μας για τις σπουδές σας, θα βρείτε ένα περιβάλλον πεντακάθαρο, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, πλούσιο εργαστηριακό εξοπλισμό και, προπαντός, καθηγητές υψηλού επιπέδου, με πραγματική αγάπη και πάθος για το αντικείμενό τους και με διαρκή διάθεση προσφοράς. Έτσι, αξίζει πραγματικά το Τμήμα μας να περιλαμβάνεται μέσα στις πρώτες σας επιλογές.
Με την ολοκλήρωση του ΠΠΣ θα σας απονεμηθεί ένας ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) στην ειδικότητα του Δασολόγου, Επιστήμονα Ξύλου & Σχεδιαστή Προϊόντων.
Και η στήριξη από το Τμήμα μας δεν σταματά στο πτυχίο. Συνεχίζουμε, και προσπαθούμε να δημιουργούμε τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλίζουμε επαγγελματικές διεξόδους σε όλους τους αποφοίτους μας.
Και επειδή η γνώση δεν σταματά ποτέ, για εσάς που έχετε μεγαλύτερα όνειρα και στόχους, στο Τμήμα μας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσετε για μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές, καθώς και να συμμετέχετε σε προγράμματα Erasmus και Δια Βίου Εκπαίδευσης.
Όλοι μαζί βάζουμε υψηλούς στόχους, αγωνιζόμαστε, προσπαθούμε, και τα καταφέρνουμε!
Οραματιζόμαστε ένα λαμπρό μέλλον για τους αποφοίτους μας, το Παν/μιο, το Τμήμα μας, τις επιχειρήσεις, και την κοινωνία γενικότερα! Δουλεύουμε σκληρά, αλλά με χαρά και κέφι, για να δώσουμε ό,τι καλύτερο στους φοιτητές μας! Η συνεργασία είναι για εμάς πάντα μια ευχάριστη πρόκληση!
Ελάτε κοντά μας!

Καθηγητής Παπαδόπουλος Ιωάννης,
Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού