Ανακοινώνεται στους φοιτητές/τριες του 6ου και 8ου εξαμήνου του Τμήματος ΔΕΞΥΣ, πως η θερινή πρακτική άσκηση ξεκινά τη Δευτέρα 8/7, με τους φοιτητές του 6ου εξαμήνου οι οποίοι θα ασκηθούν στο δάσος της Νεράιδας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα έως τις 16/7 το απόγευμα, και συνεχίζεται με τους φοιτητές του 8ου εξαμήνου για το διάστημα από 17 – 23/7 το απόγευμα.

Η διαμονή των φοιτητών καθώς και των καθηγητών – διδασκόντων θα γίνει για όλο το διάστημα της πρακτικής στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Νεράιδας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Η αναχώρηση των φοιτητών του 6ου εξαμήνου θα γίνει τη Δευτέρα 8/7 και ώρα 07.30 από τις εγκαταστάσεις του Τμήματος ΔΕΞΥΣ και τον προαύλιο χώρο του κτιρίου Α. Συνοδός καθηγητής θα είναι ο κ. Βραχνάκης.

Καθώς υπάρχει διαθέσιμο μόνο ένα λεωφορείο για τη μετακίνηση όλων των φοιτητών, η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις και πιο συγκεκριμένα από ANGELOV έως και ΛΥΜΠΕΡΙΑΔΟΥ στις 07.30 και από ΜΑΝΑΧΙΑΡΗΣ έως και ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

Αντίστοιχα για τους φοιτητές του 8ου εξαμήνου η αναχώρηση θα γίνει από το ίδιο σημείο την 17/7 και ώρα 07.30 σε δύο φάσεις πάλι, από ΑΛΑΜΙΣΗΣ έως και ΜΠΑΡΜΑΚΕΛΗΣ και περίπου μιάμιση ώρα αργότερα από ΝΑΝΟΣ έως και ΨΥΛΛΟΣ. Συνοδός καθηγητής θα είναι ο κ. Νταλός.

Τονίζεται πως η μετάβαση και επιστροφή των φοιτητών στις και από τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων θα γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το λεωφορείο του Πανεπιστημίου και όχι με ΙΧ ή άλλα ιδιωτικά μέσα.

Η διαμονή στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων θα γίνει σε οικίσκους ανά 5-6 άτομα, οπότε καλό είναι οι φοιτητές να έχουν προαποφασίσει πως θα κατανεμηθούν σε ομάδες των 5-6 ατόμων και ανά φύλο, διαφορετικά θα γίνει με αλφαβητική σειρά με τις προηγούμενες προϋποθέσεις.

Οι ασκούμενοι φοιτητές και φοιτήτριες είναι απαραίτητο να είναι εφοδιασμένοι με:

  • Κλινοσκεπάσματα (σεντόνια, κουβέρτες, sleeping bags κ.λ.π.)
  • Απαραίτητο αριθμό ρούχων (αλλαξιές) για τη διαμονή τους στα διαστήματα που αναφέρονται κατά την κρίση τους.
  • Προσωπικά είδη καθαριότητας και υγιεινής (πετσέτες, αφρόλουτρα, σαμπουάν κ.λ.π.)
  • Κατάλληλη ένδυση και υπόδηση (αδιάβροχο, σχετικά ζεστά ρούχα, άρβυλα, καπέλο, μακρύ παντελόνι και μπλουζάκι)
  • Ατομικά μέσα προστασίας και διαμονής (αντηλιακό, φακό, εντομοαπωθητικό, ρολόι χειρός κ.λ.π.)
  • Προσωπικά απαραίτητα φάρμακα 
  • Γραφική ύλη και λοιπό υλικό (τετράδια, στυλό, κομπιουτεράκια κ.λ.π.)

Οτιδήποτε επιπλέον απαιτηθεί για την υλοποίηση των μαθημάτων θα υπάρχουν επιμέρους ενημερώσεις κατά περίπτωση από τους διδάσκοντες.

Τονίζεται πως η συμμετοχή και οι παρουσίες σε όλα τα μαθήματα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ και για όλες τις ημέρες, προκειμένου η πρακτική να θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Εξαιρέσεις θα γίνουν μόνο για λόγους ανωτέρας βίας με την υποχρέωση σε όσα μαθήματα ο φοιτητής/τρια δεν έχει συμπληρώσει πλήρως τις παρουσίες να τα επαναλάβει υποχρεωτικά την επόμενη χρονιά.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ή ιδιαίτερης αντιμετώπισης ζητήματα οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να απευθύνονται στο συνοδό καθηγητή – διδάσκοντα κάθε φορά ο οποίος στη συνέχεια θα ενημερώνει την επιτροπή πρακτικής άσκησης και τον Πρόεδρο του Τμήματος ΔΕΞΥΣ. Ο εκάστοτε καθηγητής – διδάσκοντας είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρακτική άσκηση, οπότε οι φοιτητές υποχρεούνται να έχουν εξασφαλίσει την άδειά του για όποια δραστηριότητα επιπλέον επιθυμούν και δεν εμπίπτει στο πρόγραμμα μαθημάτων. 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης και για τα δύο εξάμηνα για ενημέρωση.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και ενημέρωση απαιτηθεί θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη φετινή θερινή πρακτική άσκηση και να αποτελέσει αυτή μια θετική εμπειρία και ανάμνηση που θα σας συνοδεύει!