Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το transnational project meeting στη Βαρκελώνη (Mollet Del Valles) την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023. Το Ινστιτούτο Ξύλου, Επίπλου & Ξύλινης Συσκευασίας (του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), με το ρόλο του διαχειριστή του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Σχεδίου, είχε παρουσία στο συγκεκριμένο meeting με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου καθηγητή Γεώργιο Νταλό και τον επιστημονικό υπεύθυνου του έργου, Κωνσταντίνο Νινίκα.

Στη διήμερη συνάντηση, συζητήθηκε η πορεία του project και τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωσή του (τέλος Φεβρουαρίου 2024). Παράλληλα, βρεθήκαμε σε εταιρείες σχετικές με το αντικείμενο του έργου -κατασκευαστικές εταιρείες ξύλινων δομικών στοιχείων και σπιτιών.  Επίσης είχαμε συνάντηση με το σύνδεσμο ξύλου της Καταλονία, ο οποίος αριθμεί πάνω από 2000 μέλη και συζητήθηκαν μελλοντικές συνεργασίες και κοινά project.

Η ωρίμανση της διαδικασίας για την κατασκευή μικρών αρθρωτών μονάδων από βιώσιμα υλικά, με βασικό στοιχείο το ξύλο, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (σεισμούς, πλημμύρες, μεταναστευτικές ροές κλπ) είναι πιο κοντά από ποτέ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο project, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. https://www.hope-erasmusproject.eu