Επτά (7) φοιτητές και δύο (2) καθηγητές του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου κα Σχεδιασμού συμμετείχαν στο εντατικοποιημένο πρόγραμμα (Blended Intensive Programme – BIP) για την Κλιματικά-Έξυπνη Δασοπονία (Climate-Smart Forestry) που έλαβε χώρα την περίοδο 15 – 20 Μαΐου στην πόλη Κρακοβία της Πολωνίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν φοιτητές και καθηγητές από την Τσεχία, Λιθουανία, Φινλανδία, Ισπανία, Γερμανία και την οικοδέσποινα Πολωνία.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν και να αξιολογηθούν επιτυχώς σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με δασοκομικές και διαχειριστικές πρακτικές σχετικά με την κλιματικά-έξυπνη Δασοπονία, δηλ. αυτές που σχετίζονται με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό των επιπτώσεών της στις οικοσυστημικές υπηρεσίες που παρέχουν τα δασικά οικοσυστήματα. Η εκπαίδευση περιελάβανε τόσο μαθήματα στο Αμφιθέατρο όσο και επισκέψεις σε παρακείμενα δάση στα όρη Tatra, στα σύνορα με Σλοβακία. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εκπαίδευσης απέδωσε σε κάθε φοιτητή τρία (3) ECTS που θα αναγραφούν στο Παράρτημα Διπλώματος του πτυχίου τους.

Επιπλέον, στο περιθώριο του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον τόπο του Ολοκαυτώματος του Auschwitz, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μαρτύρησαν στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *