Το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 16:00 (αμφιθέατρο κτιρίου Α), ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου “Δημιουργία Βάσης Δεδομένων για τη Χλωρίδα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών”, που συντονίζει η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Καρπενήσι).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και επιστημονικά υπεύθυνός του είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιώργος Φωτιάδης. Μέλη της ομάδας εργασίας του έργου είναι ο Καθηγητής Μιχάλης Βραχνάκης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Καζόγλου του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όντας μια από τις σημαντικότερες περιοχές για την φυτοποικιλότητα στη χώρα μας, η Πρέσπα φιλοξενεί το 30% της ελληνικής χλωρίδας σε έκταση που αντιστοιχεί μόλις στο 0,3% της χερσαίας έκτασης της χώρας. Η Flora Prespae Database, η πρώτη γεωχωρική βάση δεδομένων για τη χλωρίδα ενός Εθνικού Πάρκου στην Ελλάδα, αποτελεί ένα εργαλείο για την εφαρμοσμένη διαχείριση και προστασία της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Φανούριος-Νικόλαος Σακελλαράκης, Δασοπόνος & Συντονιστής του Flora Prespae Database για την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *