Στα πλαίσια του ανταγωνιστικού προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας του Erasmus+ ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ανταλλαγή καθηγητών μεταξύ του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού και του Armenian National Agrarian University (ANAU) που εδρεύει στο Ερεβάν της Αρμενίας. Συγκεκριμένα ο Καθηγητής Δρ. Μιχάλης Βραχνάκης επισκέφτηκε το ANAU την περίοδο 19-27 Μαρτίου 2022, όπου παρέδωσε σειρά διαλέξεων στους φοιτητές και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Βραχνάκης είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με ακαδημαϊκούς του ANAU τη δυνατότητα έναρξης έργου για την απογραφή των παραδοσιακών αγροδασικών συστημάτων στην Αρμενία. Για το σκοπό αυτό αναζητήθηκε η δυνατότητα για περαιτέρω συνεργασία στο πλαίσιο του Erasmus Knowledge Alignment, καθώς αμφότερα τα μέρη υποστηρίζουν την ιδέα να συμπεριληφθούν φοιτητές στις δραστηριότητές τους, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες και εμπειρίες στις τεχνικές απογραφής που εφαρμόζονται στο πεδίο. Αντίστοιχα, και κατά το διάστημα 10-14 Μαΐου 2022 επισκέφτηκε το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού ο Καθηγητής Δρ. Areg Karapetyan.

Ο κ. Karapetyan είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος που διοργανώθηκε το διάστημα 11-13 Μαΐου στην περιοχή των Πρεσπών. Κατά τη διάρκεια αυτή είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος στις εκπαιδευτικές ασκήσεις των φοιτητών και έδωσε σειρά διαλέξεων σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών τοπίων με άφθονα παραδείγματα από δασικές περιοχές της Αρμενίας. Στα πλαίσια εξωστρέφειας του Τμήματος αναμένεται να υποστηριχτούν αντίστοιχες τέτοιες διμερείς επισκέψεις με παρουσία και φοιτητών.