Στις 23 και 24 Μαΐου, οι εταίροι του Έργου HABITABLE συναντήθηκαν στο Aveiro για να γιορτάσουν το Multiplier Event στην Πορτογαλία και τη 2η Διακρατική Συνάντηση Εταίρων.

Η 2η εκδήλωση πολλαπλασιασμού του έργου, με τίτλο «Transforming Competences 4 Sustainable Habitat», πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Aveiro και συνδιοργανώθηκε από τους εταίρους Cluster Habitat Sustentável και CTCV.

Η εκδήλωση, η οποία ασχολήθηκε με τη σημασία των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων για τον μετασχηματισμό της αλυσίδας αξίας Βιοτόπων, ξεκίνησε με μια εναρκτήρια συνεδρία από τον António Baio Dias (CTCV), ακολουθούμενη από μια ομιλία με τίτλο «Habitable – Συμμαχία Κέντρων Αριστείας στην Επαγγελματική Κατάρτιση για Βιώσιμους Βιοτόπους’ από την Carmen Devesa (AEICE), η οποία παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές, τους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρέμβαση του Hélder Gonçalves (LNEG), ο οποίος μίλησε για τις «Πράσινες Δεξιότητες για Αειφόρο Οικότοπο», και ακολούθησε συζήτηση στο πάνελ με το ίδιο θέμα, με συντονιστή τον Victor Ferreira (Cluster Habitat Sustentável). Το πάνελ παρουσίασε παρεμβάσεις από:

Ribeiro Anabela, Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα
Ana Santana, Grestel – Produtos Cerâmicos, S.A.
Francisco Paiva, AICCOPN
António Neves, Πανεπιστήμιο του Aveiro
Hugo Rodrigues, Ordem dos Engenheiros
Μετά το πάνελ, η Sophie Patrício (Επιτροπή Συντονισμού της Περιφέρειας Κέντρου) παρουσίασε το Θεσμικό Σύμφωνο για την Αποτίμηση της Κυκλικής Οικονομίας στην Περιφέρεια του Κέντρου και η Ana Neves (Εθνικός Οργανισμός Erasmus+) παρουσίασε τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν το «2023 – Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων».

Επικεφαλής της ολοκλήρωσης ήταν ο Victor Ferreira (Πανεπιστήμιο του Aveiro), ο οποίος τόνισε την επικαιρότητα και τη συνάφεια του προβληματισμού για τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που επιδιώκει να παίξει το έργο HABITABLE σε αυτή τη συζήτηση και τις πιθανές λύσεις του.

Στις 24 Μαΐου, επίσης στο Πανεπιστήμιο του Aveiro, οι εταίροι του έργου πραγματοποίησαν τη δεύτερη συνάντηση εργασίας πρόσωπο με πρόσωπο – «2η Διακρατική Συνάντηση Συνεργατών», που διοργανώθηκε από τον εταίρο Cluster Habitat Sustentável, όπου συζήτησαν τα αποτελέσματα των εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα , παρουσίασε την κατάσταση των υπό ανάπτυξη εργασιών και σχεδίασε την έναρξη νέων εργασιών στα διάφορα πακέτα εργασίας.