To Erasmus+ Blended Intensive Course (BIP) με τίτλο Climate-Smart Forestry (Κλιματικά-Έξυπνη Δασοπονία) θα λάβει χώρα την περίοδο 14-20 Μαΐου 2023 στην πόλη της Κρακοβίας της Πολωνίας.

Κλιματικά-Έξυπνη Δασοπονία (ΚΕΔ) είναι η αειφορική προσαρμοζόμενη διαχείριση των δασών και των δασικών εκτάσεων που προστατεύει και ενισχύει το δυναμικό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί και επιπλέον να μετριάσει την κλιματική αλλαγή. Ο βασικός στόχος είναι η διατήρηση της ακεραιότητας και των λειτουργιών των δασικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της συνεχούς παροχής οικοσυστημικών αγαθών και υπηρεσιών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Εν συντομία, η Κλιματικά-Έξυπνη Δασοπονία θα πρέπει να παράσχει τις δυνατότητες στα δασικά οικοσυστήματα και στις κοινωνίες να προσαρμοστούν ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Σχετικά με το BIP και τους στόχους του μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από:

Το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Κλιματικά-Έξυπνης Δασοπονίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δυνατότητες που παρέχουν οι διοργανωτές του BIP, θα παρακολουθήσουν δια ζώσης τις εργασίες του προγράμματος 4 φοιτητές του Τμήματος από τους 19 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον (ενδέχεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί) και οι οποίοι θα επιλεγούν σύντομα. Επίσης στις διαλέξεις θα λάβουν μέρος 2 καθηγητές του Τμήματος.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα:   

Μιχάλης Βραχνάκης,

Συντονιστής του BIP εκ μέρους του Τμήματος ΔΕΞΥΣ


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *