Υπηρεσία Συμβουλευτικής

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής Φοιτητών/ριών του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φυσικά για τους φοιτητές που σπουδάζουν στην Καρδίτσα, εφόσον το επιθυμούν, να δεχθούν ψυχολογική στήριξη και βοήθεια για προσωπικές τους δυσκολίες και ανησυχίες, αλλά και να εκπαιδευθούν στην απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.

  • Προβλήματα στη φοιτητική ζωή/σπουδές (δυσκολίες προσαρμογής στην ακαδημαϊκή ζωή, έλλειψη κινήτρων, μειωμένη απόδοση, άγχος εξετάσεων, έλλειψη συγκέντρωσης)
  • Προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις (δυσκολίες στις φιλικές, προσωπικές, οικογενειακές σχέσεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση, μοναξιά, κατάθλιψη)
  • Άλλα προβλήματα (εξαρτήσεις, ειδικές ανάγκες, ψυχοσωματικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου, διαταραχές διατροφής).
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να απευθυνθούν στη συμβουλευτική υπηρεσία του εργαστηρίου.

Αρχικά οι φοιτητές/ριες, ανεξαρτήτως από την πόλη στην οποία φοιτούν, θα πρέπει οπωσδήποτε να στέλνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: psychologylab@uth.gr, αναφέροντας απαραίτητα ονοματεπώνυμο, Τμήμα φοίτησης και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στη συνέχεια συνεργάτης της υπηρεσίας επικοινωνεί μαζί τους για ορισμό συνάντησης.

Οι συνεδρίες γίνονται, μετά από συνεννόηση, με ειδικούς συμβούλους του εργαστηρίου σε ατομική ή ομαδική βάση. Επίσης διεξάγονται βιωματικά σεμινάρια συμβουλευτικού χαρακτήρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος όσοι/ες ενδιαφέρονται

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και οι συναντήσεις, ατομικές ή ομαδικές, έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα, διατηρώντας απόλυτα το προσωπικό απόρρητο.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ:
  • Κλεφτάρας Γεώργιος, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής, Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοπαθολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας και Εφαρμογών στην Εκπαίδευση και του ΠΜΣ – Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.
  • Κωλέττη Αγγελική, Υπεύθυνη και Συντονίστρια της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής, Ψυχολόγος, MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
  • Εξωτερικοί συνεργάτες/ιδες: Μούτου Κατερίνα, Ψυχολόγος, Msc, Gestalt Ψυχοθεραπεύτρια / Στέκα Βίκυ, Ψυχολόγος Msc, Οικογενειακή και Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια